Sysselsettingstiltak bullshit jobs

Var ute på nettet og jaktet på en bra mal for en så kalt informasjons- og kommunikasjonsplan. Der snublet jeg over et flott ekspempel på hvordan den IKKE skal se ut.

Det var et dokument på fem sider, laget for et kommunalt prosjekt om velferdsteknologi og det inneholdt INGENTING. Det brukte ikke en eneste setning på å beskrive hvordan man skulle sikre at informasjon fant veien til de som skulle ha den. Alt det beskrev var hvem som skulle gi og få informasjon (tre grupper: Ansatte, politikere, innbyggere) og måter informasjonen kunne deles på (e-post, telefon, Facebook, brev, m.m.) En kort oppramsing av selvfølgeligheter som ikke tilførte noen form for verdi.

Folk som lever av dette, har en bullshit job. Det hadde vært bedre om de brukte tida på å gå fra hus til hus blant ensomme eldre og bare snakket om været og Nyhetsmorgen. Det hadde i hvert fall hatt en viss samfunnsverdi.

Overordna-kommunikasjons-og-informasjonsplan-Vestlandsprosjektet-1