Ledelsesprinsipp nr. 1 – Det enkleste er ofte det beste.

Rema 1000 har et poeng der. Ingenting slår enkle løsninger, der det er mulig å få til det. «Bare det primitive kan være fullkomment» som Bjørneboe uttrykker det i «Haiene». Så fort ting begynner å bli kompliserte, begynner de også å bli sårbare og kresne. Det er veldig fort gjort å tenke for avansert, overse … Les mer Ledelsesprinsipp nr. 1 – Det enkleste er ofte det beste.

Ledelsesprinsipp nr. 4 – Hva er feil med Jante-loven?

Jeg har aldri forstått hva som er gærnt med Jante-loven. Jante-loven er liksom et skjellsord. Alle ”vet” jo at Jante-loven er no’ dritt, ikke sant? Eller er den det? Jeg mener mange kunne ha godt av å rette seg litt etter Janteloven. Jeg forsøker å følge mesteparten av loven selv, akkurat som jeg forsøker å … Les mer Ledelsesprinsipp nr. 4 – Hva er feil med Jante-loven?

Ledelsesprinsipp nr. 3 – Doolittle-doktrinen

18 april 1942 angrep 16 amerikanske bombefly for første gang det japanske fastlandet. Mannskapene visste at det var det vanskeligste oppdrag som fantes, ja bokstavelig talt en enveisbillett. Flyene hadde ikke drivstoff nok til å returnere til noen trygg base. I cockpiten på det første flyet satt oberstløyntnant Jimmy Doolittle, mannen som hadde hatt ansvaret … Les mer Ledelsesprinsipp nr. 3 – Doolittle-doktrinen