Ledelsesprinsipp nr. 3 – Doolittle-doktrinen

18 april 1942 angrep 16 amerikanske bombefly for første gang det japanske fastlandet. Mannskapene visste at det var det vanskeligste oppdrag som fantes, ja bokstavelig talt en enveisbillett. Flyene hadde ikke drivstoff nok til å returnere til noen trygg base.

I cockpiten på det første flyet satt oberstløyntnant Jimmy Doolittle, mannen som hadde hatt ansvaret for å samle og trene angrepsstyrken. Han insisterte på å delta selv, til tross for sterk motstand fra sine overordnede. Han mente at god ledelse betydde å være med gutta og se på jobben som skulle gjøres, ikke sitte bak et skrivebord og bare tro og mene noe om den.
Jeg har respekt for Jimmy Doolittle.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.