Misumena vatia

En Misumena vatia hunn, også kjent som kameleonedderkopp. Arten gjemmer seg i blomster, der den ligger i bakhold og venter på insekter. Den går ikke av veien for å ta selv store humler og sommerfugler. Hannen ser totalt annerledes ut og er bare halvparten så stor som hunnen.

Edderkoppen har evnen til å skifte farge etter omgivelsene og er en mester i kamuflasje. Kulørene varierer fra hvit med et svakt grønnskjær til gul/oransje. Kameleonedderkoppen bruker 10 – 25 dager på å skifte fra hvit til gul, og rundt 6 dager fra gul til hvit igjen. Fordypningene på bakkroppen kan, som i dette tilfellet, se ut som et ansikt med øyne-nese-munn.

Hunnen er ca 10 mm lang.

Misumena vatia

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.