De fordømt positive

Følgende glimrende sitater er klippet fra Bjørn Stærks «De koseliberale» i Aftenposten 11.06.2012:

Hvis du har idealer som aldri kolliderer med virkeligheten, så er det ikke fordi du har så gode idealer, men fordi du ikke følger godt nok med. I viktige politiske spørsmål har alle de realistiske alternativene en mørk side. Hvis du er i stand til å snakke om et slikt spørsmål uten å si noe ubehagelig eller kontroversielt, er det fordi det du sier ikke er viktig.

Noen vil innvende at jeg kunne sagt akkurat det samme, med omvendt fortegn, om konservative pessimister som tror at alt alltid blir verre. Det stemmer. Når det gjelder pessimistene, så krangler jeg med dem når jeg finner dem, men de er sannelig ikke lette å grave opp. Det er og blir typisk norsk å være god

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.