Forskningsmetoder

Kvalitativ forskning

Eksempler på strategier for datainnsamling i kvalitativ forskning inkluderer individuelle dybdeintervjuer, strukturerte og ustrukturerte intervjuer, fokusgrupper, narrativt innhold, dokumentarisk analyse, observasjoner fra deltakere og arkivforskning.

Kvalitativ forskning er undersøkende forskning som brukes for å få en forståelse av de underliggende årsakene, meningene og motivasjonene.

Det beste eksemplet på en kvalitativ forskningsmetode er ustrukturerte intervjuer som produserer kvalitative data ved hjelp av åpne spørsmål. Disse intervjuene lar respondentene snakke lenge og velge sine egne ord. De hjelper forskere med å utvikle en reell følelse av personene som forstår situasjonen.

Forskere gjennomfører kvantitative spørreskjemaer og kvalitative analyser ved å intervjue eksperter for å trekke robuste konklusjoner. Kvalitativ forskning er avhengig av verbale fortellinger, muntlige og skriftlige data.

Kvalitativ forskning følger en subjektiv tilnærming der forskeren er direkte involvert, For eksempel spiller forskeren en sentral rolle i å generere dataene, og det er ikke mulig å gjenskape en kvalitativ studie.

Datainnsamlingsverktøyet til kvalitative forskere er allsidig og spenner fra ustrukturerte til semi-strukturerte teknikker. Forskere samler kvalitative data gjennom ustrukturerte observasjoner, for eksempel observasjon av deltakere i visse aktiviteter som shopping. 

Kvantitativ forskning

Kvantitativ forskning bruker derimot verktøy som spørreskjemaer, undersøkelser, tiltak og andre verktøy for å samle inn numeriske og målbare data. Kvantitativ forskning bestemmer hva som måles og hva som måles for å finne mønstre (for eksempel atferd, motivasjon, følelser og kognisjon) og blir sett på som en mer strukturert kvalitativ metode. Hvis du gjør kvantitativ forskning, vil det som vises i diskusjonstabellen inneholde data i form av tall og statistikk.

Kvantitativ forskning utføres ved hjelp av markedsundersøkelsesmetoder, undersøkelser og eksperimenter som er best egnet for innsamling av strukturerte data. Hvis målet ditt er å sammenligne produktdesign eller beregne forventede besparelser ved designendringer, kan du bruke kvantitative forskningsmetoder som A / B -tester, kartsortering, tretester, øyesporing, varmekart, brukbarhetstester, undersøkelser og multivariate tester.

Typer kvantitative forskningsmetoder som brukes i UX -verdenen spenner fra analyse av datatrender og webanalyse til ubestemte brukerundersøkelser, produkttesting og benchmarking. Kvantitativ forskning avdekker forskningsmønstre der målbare data brukes til å formulere fakta.

Eksperimenter gir kvantitative data fordi de angår måling av ting; andre forskningsmetoder, for eksempel kontrollerte observasjoner og spørreskjemaer, gir kvantitativ informasjon. Kvantitativ forskning bruker logiske og statistiske observasjoner for å trekke konklusjoner.

Kvantitativ forsknings tilnærming er objektiv, der forskerne ikke er involvert og prøver å være presise i å observere og analysere emnet eller svare på spørsmålet.

Kvantitativ forskning forklarer fenomener per definisjon ved å samle numeriske data, som deretter analyseres ved hjelp av empirisk forsvarlige metoder, spesielt statistikk.

Mer generelt kan kvantitativ forskning dekke alt fra markedsstørrelse til forståelse av geografiske trender til analyse av geografiske data. 

Sammendrag

En korrekt forklaring på kvantitativ og kvalitativ forskning er som følger: Hvis du vil holde det enkelt, tenk deg kvantitative data som strukturerte numeriske data som kan settes inn i en tabell og analyseres ved hjelp av statistiske metoder. Kvantitative data gir informasjon om mengden som skal måles, mens kvalitative data er kvalitetsdata som er i stand til å levere robuste og grundige analyser som ikke kan måles.  Du kan bruke kvalitativ forskning for å finne ut hva folk mener og kvantitativ forskning for å måle hvor mange som mener det, eller du kan bruke kvantitativ forskning for å finne ut hvilke nettsider som besøkes oftest og kvalitativ forskning for å finne ut hvorfor de er så populære.