Mikrovindkraft

Som en ekte senterpartist så tror jeg selvsagt på de små, desentraliserte løsningene, som denne mikrovindmøllen utviklet av Hong Kong  University and Lucien Gambarota fra Motorwave Ltd. Motorwind, som den kalles, har små nylonrotorer med 25cm diameter og kan generere kraft fra 2 sekundmeter og oppover. Tannhjulsdesignet gjør at du kan stable sammen et nesten ubegrenset antall konfigurasjoner. I følge tester kan en kvadratmeter med disse møllene (16 hjul) levere 131 kWh pr/år ved 5 m/s. Ikke noe å varme huset med altså, men nok til å skaffe litt LED-basert belysning eller holde liv i et bittelite kjøleskap kanskje.

Hong Kong  Sea School har installert 360 slike mikro-turbiner (20 square meters).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.