Cognacs ulike distrikter

Grande Champagne
ligger sør-øst for byen Cognac. Jorda er er luftig og rik på kalk. Nær 18 % av all Cognac kommer fra dette området. Vinene herfra blir til fine, lette Cognacer med en fremtredende blomsteraktig lukt og behøver lang lagring i fat før den er moden. Cognac herfra oppnår de høyeste prisene av alt som blir produsert i området. Dersom minst 50% av en Cognacblanding er fra Grande Champagne og resten fra Petite Champagne så kan en på etiketten på flasken bruke betegnelsen Fine Champagne.

Petite Champagne
ligger sør-vest for Grande Champagne og er rangert som det nest beste området. Her er det ca. 160000 mål med vingårder. Jorda her har litt mindre kalk enn i Grande Champagne. Ca. 20% av vinen som årlig går med til produksjon av Cognac kommer fra områdets 60 landsbyer. Cognac herifra ligner på Cognac fra Grande Champagne, men er mindre intens og mangler litt finesse.

Borderies
er det minste av de 6 områdene og ligger nord for byen Cognac. Her er det bare 10 landsbyer med 40000 mål vingårder som produserer 5% av vinen som brukes til Cognac. Området har fruktbar jord med flint og leire og har bare kalk i de dypere jordlag. Vinen blir til fin, avrundet Cognac med en duft av fiol. Cognacen når sin topp kvalitet etter kortere lagringsperiode enn Cognac fra Champagne. Den brukes ofte til å harmonisere og avrunde eldre blandinger.

Fins Bois
omkranser Grande Champagne, Petite Champagne og Borderies. Her ligger vingårdene ofte i skog og til tross for det store området så er det her bare ca. 330000 mål plantet med druer. i alt 278 landsbyer produserer ca. 40% av vinen som går med til Cognac. Cognac fra Fins Bois gir en blanding styrke og fylde. Den modnes ganske fort.

Bons Bois
omkranser de fire høyere rangerte områdene. Her er ca 120000 mål med vingårder som ofte har tung, fuktig leirjord. Ca. 10% av vinen som går med til Cognac kommer fra Bons Bois. Cognacen herifra er sterk i sin karakter, jordaktig i smak og har ofte ett hint av områdets sjøluft.

Bois Ordinaries
Her er det mindre enn 17000 mål med vingårder. Jorda er for det meste sand og produserer en Cognac som modnes raskt

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.