Livets lønn

…tanker i tida

Vi greier ikke å livnære oss selv

Filed under: Miljø,Oles unyttige innfall — 12. mai 2013 @ 15:21

I 2012 ble 47% av norsk matforbruk dekket av varer fra vårt eget landbruk. Det er 5% mindre enn i 2008. Tar vi også med dyrefór i regnestykket er selvforsyningen nede på 40%, det laveste på 20 år. Dette er selvforsyningsgraden for noen matevaregruppen:

 • Storfekjøtt: 83%
 • Melk, fløte og rømme: 100%
 • Smør: 95%
 • Youghurt: 94%
 • Ost: 88%
 • Sau og lam: 94%
 • Fjærfe: 99%
 • Gris: 98%
 • Grønnsaker: 48%
 • Frukt: 4%
 • Ferske poteter: 65%
 • Korn: 33%

Dårlig vær de siste årene har resultert i fallende kornproduksjon her til lands. Det vil nok bli lavkarbo-diett på alle nordmenn om verdenshandelen skulle kollapse….og skjørbuk. Jeg håper vi har vett til å ta vare på både matjord og kompetanse innen matproduksjon her til lands. Vi kan ikke leve av olje alene.

 

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Pinterest
Hide Buttons