Livets lønn

…tanker i tida

Frapin – med de største vinmarker i Grand Champagne

Filed under: Vomfyll — 31. juli 2010 @ 12:26

Familien Frapin har vært etablert i konjakkregionen siden 1270, og begynte eksport på 1800-tallet. Utmerket seg med gullmedalje på verdensutstillingen i Paris både i 1889 og 1898. Frapin har ca. 3.500 dekar vinmarker i Grande Champagne og er dermed områdets største eier av vinmarker.

Huset eies i dag (2005) av Geneviève Cointreau, datter av André Jean Renaud i Frapin-familien, og tidligere direktør i Remy Martin. Geneviève er gift med Max Cointreau, som var adm.dir i likørfirmaet Cointreau. Max Cointreau prøvde å få aksjemajoriteten i Remy Martin, men mislyktes så vidt. Han skiftet derfor fokuset sitt over på Frapins konjakker. Cointreau har drevet med konjakk siden 1942, og jobber også tett sammen husets kjellermester, Olivier Paultes.

Da André Renaud døde, arvet Geneviève 49% av aksjene i Remy Martin, som tidligere hadde kjøpt en del konjakk fra Frapin, men mye familiekrangel førte til at disse to konjakkhusene ikke har noe kontakt i dag.

Frapin lager konjakk kun fra egne vinmarker, og starter lagringsprosessen ved å la konjakken ligge 2 år i nye eikefat. De bruker hovedsakelig eik fra Limousin, og mener eik fra Tronçais gir en for nøytral aroma. Bruken av nye fat gjør at konjakken får et markant eikepreg. De benytter hovedsakelig Ugni Blanc druer.

På ønskelista:
# VIP XO Grande Champagne

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)


 
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Pinterest
Hide Buttons