logo

  Sierra RS Cosworth

chromeline

Lidenskap

Teknikk

Markedsføring

Klar for salg

Medaljens bakside

I konkurranse


Side 1

Jeg har for lengst blitt så gammel og etablert at det ikke finnes økonomisk rom for raske biler. En gang i tiden var det imidlertid annerledes. Sommeren 1988, med et års yrkeserfaring, restene av et studielån på kontoen og gode forbindelser i sparebanken, slo jeg til og sikret meg drømmebilen:
Leftview
En Ford Sierra RS Cosworth. Et år gammel og med rundt 20.000 km på odometeret. Med drøyt 200 hester i en to-liters motor mente de fleste at bilen ville ha samme holdbarhet som en usikret håndgranat, men jeg lot meg ikke skremme. Det ble begynnelsen på et interessant bekjentskap og fem år med mye moro og galskap. I ettertid må jeg vel være glad for at det ikke gikk på bekostning av både egen og andres helse. Jeg skal ikke plage leseren med mange detaljer om mitt forhold til bilen, men historien om hvordan modellen ble til, er verd noen linjer. Det handler i likhet med mitt eget bilkjøp, om

LIDENSKAPENS SEIER OVER FORDOMMENE.
Cosworth-variantene var aldri en del av den opprinnelige strategien rundt Sierra-modellen. Modellens sportslige image skulle ivaretas av den ganske tannløse XR4i, og hadde økonomer og markedsførere fått bestemme, ville Ford og verden forøvrig gått glipp av en av åttitallets mest spennende biler.


cutaway
Neste side>På www.lyngstad.info kan du også finne:

[Viktoria] [Tid og rom] [RS Cosworth] [Hamilton] [Slektstre]

e-postadresse

Takk til alle som frivillig eller ufrivillig har bidratt eller inspirert til disse sidene.
Innholdet kan kopieres, men undertegnede gir ingen garantier med hensyn til opphavsrett.
Eventuelle feil på sidene er kun mine egne. © 2003-2008 Ole Dahl