Livets lønn

…tanker i tida

Elena Grecos argument

Filed under: Politikk,Sitater — 18. februar 2020 @ 21:38

Verden er dypt urettferdig, og det er nødvendig å forandre den, men både den fredelige sameksistensen mellom den amerikanske imperialismen og det stalinistiske byråkratiet, sammen med den reformatoriske politikken til de europeiske arbeiderpartiene, er rettet mot å holde nede proletariatet i en underdanig ventefase, som heller vann over revolusjonsflammen, med den konsekvensen at hvis den globale stillstanden vinner, hvis sosialdemokratiet vinner, vil kapitalen triumfere i hundreårene som kommer og arbeiderklassen ender opp som bytte for konsumismen.

Fra «Dei som flyktar og dei som blir» av Elena Ferrante.

Ingen kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Pinterest
Hide Buttons