Livets lønn

…tanker i tida

Misumena vatia

Filed under: Edderkopper — 29. mai 2013 @ 23:03

En Misumena vatia hunn, også kjent som kameleonedderkopp. Arten gjemmer seg i blomster, der den ligger i bakhold og venter på insekter. Den går ikke av veien for å ta selv store humler og sommerfugler. Hannen ser totalt annerledes ut og er bare halvparten så stor som hunnen.

Edderkoppen har evnen til å skifte farge etter omgivelsene og er en mester i kamuflasje. Kulørene varierer fra hvit med et svakt grønnskjær til gul/oransje. Kameleonedderkoppen bruker 10 – 25 dager på å skifte fra hvit til gul, og rundt 6 dager fra gul til hvit igjen. Fordypningene på bakkroppen kan, som i dette tilfellet, se ut som et ansikt med øyne-nese-munn.

Hunnen er ca 10 mm lang.

Misumena vatia

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)


 
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Pinterest
Hide Buttons