Livets lønn

…tanker i tida

Ledelsesprinsipp nr. 3 – Doolittle-doktrinen

Filed under: Ledelse — 20. juni 2008 @ 15:10

18 april 1942 angrep 16 amerikanske bombefly for første gang det japanske fastlandet. Mannskapene visste at det var det vanskeligste oppdrag som fantes, ja bokstavelig talt en enveisbillett. Flyene hadde ikke drivstoff nok til å returnere til noen trygg base.

I cockpiten på det første flyet satt oberstløyntnant Jimmy Doolittle, mannen som hadde hatt ansvaret for å samle og trene angrepsstyrken. Han insisterte på å delta selv, til tross for sterk motstand fra sine overordnede. Han mente at god ledelse betydde å være med gutta og se på jobben som skulle gjøres, ikke sitte bak et skrivebord og bare tro og mene noe om den.
Jeg har respekt for Jimmy Doolittle.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)


 
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Pinterest
Hide Buttons